Je ringmaat bepalen
Hoe meet ik nu eigenlijk mijn ringmaat op? Kan ik mijn ringmaat ook opmeten zonder ring? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Ik zal ze hier onder beschrijven zodat je er een kunt toepassen om je ringmaat te bepalen. 

Heb je al een goed passende ring? Mooi! Dan is het namelijk makkelijk om hiervan de maat te achterhalen. Dit kan op de volgende manieren:

  1. Met behulp van een liniaal.
    Wanneer je een liniaal tot je beschikking hebt kun je heel gemakkelijk je ringmaat opmeten. Dit doe je door de ring op de liniaal te leggen. kijk naar de afstand tussen de binnenste randen van de ring. De afstand die je afleest in mm is ook meteen je ringmaat.
     
  2. Met een schuifmaat.
    Als je een schuifmaat in je bezit hebt kun je de ringmaat van een ring heel makkelijk opmeten. Zorg dat de achterkant van de schuifmaat in de ring zit en meet dan de diameter van de binnenkant op. Het aantal mm dat je hier afleest is je ringmaat.

Maar wat nu als je geen ring of geen goed passende ring hebt? Ik zal je eerlijk zeggen, dan wordt het lastiger om zelf je ringmaat op te meten. Misschien heb je al ergens gelezen dat je je ringmaat kunt opmeten aan de hand van een lint of koordje. Deze methode raad ik je NIET aan. Ik heb dit meerdere malen zelf geprobeerd, maar iedere keer kwam er bij mij een andere maat uit. En je wilt dat je uitgezochte ring perfect past toch? 

Hoe achterhaal je dan wel je juiste ringmaat? Ik adviseer om naar een winkel te gaan (een juwelier of drogist) en daar ringen te passen. Zo weet je zeker dat je de juiste ringmaat hebt.

Is de ring een cadeautje voor iemand anders? Het zou toch jammer zijn als de ring niet goed past. Ga de maat dus niet gokken, maar vraag om de juiste ringmaat. Achteraf gaat degene daar het meeste plezier van hebben. Is de ring een verrassing, probeer dan zelf of misschien kan iemand anders dit voor je doen, in het geheim een ring die degene draagt op te meten middels een van bovenstaande methodes.

De volgende tips kunnen je helpen bij het opmeten van je ringmaat:

  • Als je twijfelt tussen twee maten kies dan de grotere maat.
  • De omvang van je vinger is afhankelijk van verschillende factoren. Een daarvan is temperatuur. Probeer er voor te zorgen dat je de ringmaat meet tijdens een zo neutraal mogelijk moment. Daarbij is het ook belangrijk dat je dit bij kamertemperatuur doet. (Dus bijvoorbeeld niet wanneer je lekker in het zonnetje in de tuin zit)

Mocht je er nou niet aan uitkomen of toch nog vragen hebben, neem dan contact op via het contactformulier. Dan kijken we er samen naar!


© 2013 - 2021 Ibiza Musthaves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel